20 березня 2020

Нова книга


Адамс, Річард. Небезпечні мандри: роман / Р. Адамс; пер. О. Мокровольський, голов. ред. С. Крупчан - Київ : Рідна мова, 2017. -  542 с.
«Небезпечні мандри» — найзнаменитіший роман сучасного англійського письменника Річарда Адамса в жанрі героїчного фентезі. Річард Адамс написав справжню оду дружбі, взаємоповазі і готовності прийти на допомогу, при цьому намагаючись бути максимально реалістичним.
Автор описує пригоди кількох відчайдухів — молодих диких кролів, які, рятуючись, покинули свою домівку в пошуках ліпшої долі. Кожна мить для них сповнена небезпек, і нікому не відомо, чи досягнуть вони заповітної мети…



Войніцький, Андрій.  Скільки коштує бути білою вороною : оповідання / Андрій Войніцький ; пер. з рос. Л. С. Задьорної. - Харків : Віват, 2015. - 158 с.
Скільки коштує бути білою вороною? І чи можливо в сучасному світі відійти від стереотипів і встановлених суспільством правил? Автор не пропонує однозначних відповідей на ці запитання — їх просто не існує. Для оповідань Андрія Войніцького характерний глибокий психологізм. Його герої можуть шокувати своїми вчинками, але ці вчинки щирі і правдиві. Хтось із читачів знайде в цих історіях себе, хтось буде всіма силами заперечувати найменшу схожість, але і тим, і іншим сподобаються оригінальні сюжети й майстерність прозаїка.



Вотсон, Д. 39 ключів. На глибині: роман / Джуд Вотсон; пер. з англ. Ігоря Бондаря–Терещенка. – Кн. 6. – Харків: Ранок, 2014. – 240с. .
На черговому етапі змагання за тридцятьма дев’ятьма ключами 14-річна Емі та її молодший брат Ден вирушають слідами батьків до Австралії. Там вони знайомляться зі своїм рідним дядьком Шепом, потерпають від родини Кабрів, дізнаються про те, що їхня няня вміє керувати літаком, і опиняються у підземному місті Кубер-Педі, найвідомішому місці на світі з видобутку опалів. В Австралії Емі несподівано починає згадувати подробиці тієї ночі, що забрала життя їхніх батьків, і в результаті перестає довіряти навіть власному братові, вже не розуміючи, хто їхній друг, а хто ворог. Саме це призводить до фатальної помилки.


Дойл Артур Конан. Небезпечна робота. Щоденник арктичних пригод / Артур Конан Дойл. – Харків:  Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2017. - 416 с.
Ви готові поринути у грандіозну мандрівку Арктикою? Коли молодому студенту-медику Артуру Конан Дойлу випала нагода вирушити до далекої незвіданої Арктики, він зрозумів, що це буде одна з його надзвичайних пригод.
Щоденник сповнений описів фантастичної природи Арктики, китобійного ремесла та полювання, суворого моряцького побуту, шалених, авантюрних та ризикованих пригод, дотепних історій, роздумів про творче становлення.

Коллінз Дж. Від хорошого до величного / Джим Коллінз. – Київ : Наш формат, 2017. – 368 с.

У цій книжці Джим Коллінз аналізує діяльність і структуру компаній, яким вдалося здійснити прорив у вищу лігу бізнесу. Він відібрав фірми, які, попри всі кризи, п’ятнадцять років поспіль показували найкращі результати у своїй галузі. Як Gillette, Kimberly-Clark, Philip Morris та іншим вдалося взяти настільки високу планку? Джим Коллінз вивів формулу — дев’ять кроків, які дозволять розкрутити маховик успіху до швидкості, яка приносить шалені прибутки.

Мензатюк, З. Як я руйнувала імперію: для серед. шк. віку / Зірка Мензатюк. – Львів; Видавництво Старого лева, 2016. – 270 с.
«Як я руйнувала імперію» - перша українська повість для підлітків про останні роки радянської імперії. Як жили радянські люди? Як ганялися за дефіцитними товарами? Кого боялися? І чого прагнули?
Герої повісті – підлітки, що дружать, сваряться, хуліганять, часом навіть вдаються до чарів, а при тому опиняються в вирі суспільних змін.

Рутківський, Володимир. Сторожова застава /   В. Рутківський. -  Видавництво: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2017. – 304 с.
Нова повість неперевершеного майстра українського дитячого історичного роману Володимира Рутківського присвячена героїчним і маловідомим сторінкам нашого прадавнього минулого. П'ятикласник Вітько Бубненко якимось дивом потрапляє у 1097-й рік, де разом зі славетними праукраїнськими богатирями Іллею Муромцем, Олешком Поповичем та Добринею захищає рубежі нашої землі, тобто землі Руської.

Сіґал, Ерік. Історія одного кохання / Е. Сігал; пер. О. Терех – Вид-во: Богдан, 2016.- 108 с.
Роман американського письменника про зворушливе кохання студента, сина мільйонера, до дочки бідного італійського емігранта. Побравшись, молодята живуть у скруті, проте вони щасливі. Здається, ніщо не може їх розлучити…

Там, де вдома / уклад. Ю. Ілюха. — X.: АССА, 2019. — с. 144
«Там, де вдома» — це 112 віршів волонтерів та воїнів про любов і війну. Проєкт реалізовано за підтримки Українського культурного фонду.
Ось уже п’ять років тривають бойові дії на сході України. Серед нас є люди, які отримали травматичний досвід на цій війні, однак змогли сублімувати його в творчість. У збірці беруть участь вісім сучасних молодих поетів та поеток: четверо чоловіків-воїнів, які виконували (або виконують зараз) бойові завдання в зоні АТО/ОСС, та четверо жінок, які в 2014–2018 роках волонтерили і допомагали армії, чекали з війни чоловіків, підтримували та дбали про тих, хто присвятив себе служінню іншим.

Шмітт Е.-Е. Концерт пам’яті янгола : новели / Ерік-Емманюель Шмітт ; пер. з франц. І. Рябчія. – Київ : Видавництво Анетти Антоненко, 2017. – 160 с.
Свята Рита — покровителька тих, кому здається, ніби виходу вже немає. Постать саме цієї святої бельгійський письменник французького походження Ерік-Емманюель Шмітт зробив стрижневою для збірки новел «Концерт пам’яті янгола».
Кожна новела у збірці — це парадокс, пошук відповіді на непросте запитання: чи може людина змінитися? Чи існує «сіра зона» між добром і злом? Як бути, коли виходу начебто немає? Шмітт, як завжди, вправно жонглює словами і сенсами та вражає читачів бездоганною майстерністю створювати короткі формою прози.

Ягелло, Йоанна. Молоко з медом : роман / Й. Ягелло; пер. з пол. Б. Антоняк. – Львів : Урбіно, 2019. – 456 с.
Як би це пафосно не звучало, але це роман про життя, про життєві труднощі, яких у кожного вдосталь. І у підлітків чи то пак вже дорослих 18-літніх осіб.
Ще вчора Лінка планувала зовсім інше: улюблена журналістика, фотографії, мандрівки з коханим Адріаном. Проте зміни в її житті примусять якщо не забути про свої плани, то принаймні їх відкласти.
Вагітність Лінки збиває зі звичних спокійних рейок і її, і її хлопця, і родичів та школу. Але що ж - вибір "за життя", тож потрібно якось давати з цим всім раду.




Немає коментарів:

Дописати коментар