20 березня 2024

В літературній кав’ярні міської бібліотеки-філії №3 зібралися поціновувачі поетичного слова

Захід відбувся в рамках Національного тижня поезії, який проходить  з 16 по 24 березня.

Поезія має важливе значення у духовному збагаченні людини. Вона покликана хвилювати, давати насолоду, плекати високі почуття, згуртовувати націю та об’єднувати людство.

Війна в Україні триває, так само триває і фіксація війни в поезіях українських авторів і авторок. Саме вірші воєнного часу розповідатимуть нашу історію наступним поколінням.


Присутні  декламували та обговорювали  вірші запропоновані Інститутом книги в рамках Національного тижня читання поезії  про війну, написані  українськими військовими, які стали на захист країни.

В сучасній Україні є поети! Вони мають що сказати! Їхні вірші відображають жорстокість та біль, що супроводжують війну.

Олена Василівна Герасим'юк (нар. 3 вересня 1991, Київ) — українська поетеса, письменниця, громадська діячка, волонтерка. Парамедикиня добровольчого медичного батальйону «Госпітальєри». Авторка книжок «Глухота», «Розстрільний Календар», «Тюремна Пісня».

Олена Білозерська – відома особистість в українському медіапросторі. Вона – журналістка, блогерка, а ще – професійна військова, офіцерка, снайперка. Народилася у родині інженерів 5 серпня 1979 року у Києві.

Олена пішла на війну в 2014-му, практично в перші ж дні, звичайним стрілком разом з чоловіком – одним з командирів добробату. А зараз за званням старша за нього: вона – офіцер Збройних Сил України, лейтенантка, командирка другого вогневого взводу самохідної артилерійської батареї в 503-му окремому батальйоні морської піхоти і в минулому одна з кількох на всю Україну. Колишня журналістка, а нині офіцерка ЗСУ Олена Білозерська створила на своїй сторінці у фейсбуці галерею портретів жінок-військових, які загинули, захищаючи Україну.

Валерій Пузік — український художник, письменник, режисер. За освітою художник-дизайнер. Працював журналістом. У січні 2015 пішов добровольцем на фронт. Брав участь у бойових діях на Донбасі в складі батальйону Добровольчого українського корпусу Правого Сектору (ДУК ПС).

Максим Кривцов -  український поет загинув 7 січня на фронті, йому було 33 роки. Народився у Рівному у 1990 році, закінчив Київський національний університет технологій і дизайну. Брав участь у Революції гідності, 2014 року добровольцем пішов служити в АТО в лавах Добровольчого українського корпусу "Правий сектор".

Автор прозових і гумористичних збірок, керівник аматорського театру, режисер і постановник Роман Дронюк став військовим кухарем.

Рівненська співачка та волонтерка Христина Панасюк пішла на службу в ЗСУ. Про це вона повідомила 15 грудня 2023 року.

Війна – це жахлива трагедія, яка торкнулася кожного українця. Але у цій темряві ми бачимо світло – наших захисників, які мужньо боронять нашу землю. Їхня відвага, самовідданість і героїзм надихають нас на віру в перемогу.

 






Немає коментарів:

Дописати коментар