09 травня 2024

Маки вічної Пам’яті

З нагоди Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у ІІ Світовій війні  в міській бібліотеці-філії №3  було проведено патріотичний  майстер-клас з виготовлення квітки маку – символу пам’яті жертв Другої світової війни. Виготовляючи квітку, присутні уважно слухали розповідь бібліотекаря про те, що після Першої світової війни маки стали символічно вважати кров’ю солдатів, загиблих на полі бою. Після поховання убитих у Фландрії, через кілька років пустинні поля зацвіли сотнями тисяч червоних маків.
Сьогодні в усьому світі мак вважається символом пам’яті про загиблих солдатів у часи Першої та Другої світової війни. Червоний мак вперше використано в Україні на заходах, приурочених до річниці завершення Другої світової війни у 2014 році.


На жаль, в Україні з 2014 року триває збройний конфлікт на сході країни, який переріс у війну. Цей конфлікт спалахнув після анексії Росією Криму і масових протестів на сході України. Війна в Україні призвела до тисяч загиблих та мільйонів переселенців, які були змушені покинути свої домівки через бойові дії. Червоний мак – це пам’ять про тих, хто загинув під час Другої світової війни і гине сьогодні в Україні.  Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги . 







Немає коментарів:

Дописати коментар