23 квітня 2013

Майбутнє твориться сьогодні



    За літературним календарем, 23 квітня – Всесвітній день книги та авторського права. У цей день народились такі видатні письменники, як Моріс Дрюон, Володимир Набоков, Андрій Курков, Григорій Тютюнник, а також померли такі літературні велетні, як Мігель де Сервантес Сааведра, Вільям Шекспір,  Михайло Коцюбинський.
Кожного року ЮНЕСКО визначає світову столицю книги. У 2013 році — це Бангкок ( столиця Таїланду).

   Мудрі люди вважають, що пізнання світу починається з книжкової полиці бібліотеки, адже книга – одне з найбільших див, створених людиною. Завдячуючи їй, ми дізнаємося про минуле та день сьогоднішній, вона веде нас у захоплюючу подорож по країні Знань. Тому саме в цей день в читальному залі нашої бібліотеки зібралися найкращі учні  Малої академії наук, які гідно представили наш район і вибороли 11  призових місць у ІІ (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу – захисту науково  дослідницьких робіт, а також  в номінації «Геліантус» (щорічна Всеукраїнська  природознавча гра з фізики, хімії, біології та географії).
   Грамоти та дипломи вручали Наталія Іванівна Максимець – зав. відділом МАН  Виноградівського районного центру позашкільної роботи з дітьми та найактивніший організатор гри «Геліантус» - Ігнатишин Василь Васильович.

    
   На святі виступили з привітаннями керівники гуртків та секцій, які постійно підтримують ініціативи, спрямовані на розвиток творчо обдарованої молоді: Балаж М.П., Гармаш С.Є., Дербак М.М., Фегер О.В.
    Ведучі заходу – бібліотекар Коста Н.І. та учениця 11 класу міської гімназії Чейпеш Анжеліка.

 І, звичайно, свято не було б таким яскравим, якби не виступи молодих талантів - учнів Виноградівської школи мистецтв ім.. Бейли Бартока: Палош Гойнолки «Квітка Душа», Олашин Ангеліни «Пісня про лелеченька», Мітельман Ілдіки та Олашин Ангеліни «Пісня про вчительку», Оравець Даяни «Вчителі».
 







Немає коментарів:

Дописати коментар