09 квітня 2019

Нова книга


Нові надходження, які зацікавлять поціновувачів сучасної української літератури:

Андрухович, Юрій. Рекреації. Роман. Як ми вбили Пятраса. Оповідання/ Ю. Андрухович. – Х.: Вид-во «Ранок»: «Фабула», 2017. – 240 с.
Роман-сенсація, роман-легенда… Пряна суміш карнавалу, містики, еротики, сповідальної щирості, що часто переходить в нещадне самовикриття, гумору, гротеску та епатажу.

Винничук, Юрій Легенди Львова / Ю. П. Винничук; худож.-оформлювач О. А. Гугалова. – Харків: Фоліо, 2018. – 412 с.
Це книга, за якою львів’яни і не тільки вони, тужили давно. Її герої – король Данило і блазень Олелько, король Лев і славний бургомістр Зиморович. Львівські відьми, чорти, духи, водяники, скнилівські мудрагелі та сьвірки населяють цю книгу. Давній казковий Львів українців, поляків, євреїв, вірмен та інших народів постає перед нами, як унікальне явище світової культури, джерело багатющого міського фольклору та життєрадісного гумору.

Винничук Юрій. Сестри крові: роман / Ю. П. Винничук; худож.-оформлювач О. А. Гугалова. – Харків: Фоліо, 2018. – 383 с.
Події роману «Сестри крові» розвиваються в Ґданську, на українському корсарському кораблі «Стрибог», який полює на іспанські ґалеони, та, звичайно, у Львові.
Поєдинки, морські битви, замовлені вбивства… І все це на тлі відчайдушної оборони Львова від військ Богдана Хмельницького 1648 року. Цікаво ще й те, що вперше в літературі ці події описано не очима українців, полякків чи євреїв, а очима львів’ян.

Дашвар, Люко. Ініціація: роман / Дащвар Люко. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2018. – 416 с.
Стара Костомарова не пам’ятає, як опинилася на тому забутому богом хуторі. «Чорні ріелтери» відібрали її квартиру, а жінку спровадили подалі від Києва. Селянин Перегуда дав їй притулок, він навіть вийшов на нотаріуса Германа, який обдурив стару. А коли повернувся на хутір, то вже ні хати, ні Костомарової не було…

Лис, Володимир. І прибуде суддя: роман / В. Лис. - Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2018. – 240  с.
Молодий випускник юрфаку прибуває нічним потягом до поліського містечка Стара Вишня. Він одержимий манією справедливості, прагне стати суддею, на якого давно чекають. Але чому саме з ночі його приїзду в містечку бере початок ланцюг дивних смертей – убивств, самогубств? Що і хто стоїть за ними? Справжній чи фальшивий?

Лис, Володимир. Місяць, обмитий дощем : збірка / В. Лис. - Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2018. – 352  с.
Ця збірка різнобарвних, але водночас таких споріднених есеїв і новел про життя — немов букет зібраного восени листя. Серйозні, а інколи й іронічні роздуми про сенс щоденного буття й плин часу, про історичну долю України й таємниці людського серця… Як відпустити минуле та не боятися нових зустрічей? Де черпати наснагу на кожен день? Як розпізнати поворотні моменти і навчитися не шукати підтексту у випадковостях? Треба просто радіти життю і дихати на повні груди! Натхненні історії з добрим гумором, прості, але такі важливі для кожного цінності, звичні й рідні для нас слова…

Мосендз, Леонід. Останній пророк / Л. Мосендз: упор. І. Дзюби. – К.: Либідь, 2018. – 544 с.
«Останній пророк» — це роман про історію, ставання і ріст українського націоналізму, безкомпромісового, мужнього національного руху, що його чітку й виразну візію виплекав собі у своїй уяві автор, задивлений у величну ідею й ідеалізований характер носіїв цього руху, які йдуть до вимріяної мети вперто і послідовно.

Немає коментарів:

Дописати коментар