09 січня 2024

Від читання книги до майстер - класу з в'язання шкарпеток


Читання та обговорення книги Юстини Беднарек «Неймовірні пригоди десятьох шкарпеток (чотирьох правих і шістьох лівих)» від видавництва «Урбіно» відбулосяв міській бібліотеці-філії №3.

Юстина Беднарек — польська письменниця, журналістка, філолог-романіст. Народилася 1970 року у Варшаві, Польща. Випускниця Музичної школи 1-го ст. імені Кароля Шимановського у Варшаві, XLI Загальноосвітнього ліцею імені Йоахима Лелевеля у Варшаві, відділення романської філології Варшавського університету та Народного університету художнього промислу в Волі Сеньковій. Протягом багатьох років працювала редакторкою жіночих журналів. 


2004 року видала три віршовані казки про домовика Ленека («Ленек і подорож», «Ленек і зірка», «Ленек і полювання»),опубліковані у видавництві «Skrzat». 2015 року письменниця повернулася до дитячої літератури та опублікувала книжку «Неймовірні пригоди десятьох шкарпеток (чотирьох правих і шістьох лівих)» з ілюстраціями Даніеля де Латура та здобула кілька номінацій та нагород.


Історія книги зосереджена на дуже цікавому питанні, яке, мабуть, турбує багатьох із нас, а саме: куди зникають шкарпетки з пральної машинки? Чому у нас багато непарних шкарпеток?  

Ще жодній людині не вдалося розкрити цю, ймовірно одну з найзагадковіших таємниць всесвіту. А ось автор цієї книги Юстина Беднарек схоже знає відповідь на це питання. Виявилося, шкарпетки просто здійснюють втечу з вашої пральної машини. 10 неймовірних та реалістичних водночас історій про загублені шкарпетки. Виявляється, шкарпетки обирають волю. І навіть здатні зробити кар'єру, та ще й неабияку. Є шкарпетки-кінозірки, шкарпетки-детективи і навіть… шкарпетки-політики… Словом, шкарпетки, які здатні змінити не лише своє життя, а й долю інших.


Це історії не тільки про допомогу, шкарпетки. Це історії про тепло. Те саме, яким ми завжди можемо поділися з іншими. То ж майстер - клас  із в’язання  спицями шкарпеток для воїнів ЗСУ від волонтерки Драгун Фіалки nта бібліотекаря Попович Наталії став дуже доречним. А ми при нагоді, запрошуємо усіх, хто вміє, або бажає навчитись в’язати спицями долучитись до благодійної акції «В’яжемо теплі шкарпетки для воїнів ЗСУ». В бібліотеці заняття проводяться щосереди. Скористатися такою послугою можуть як місцеві жителі, так і ті, хто тимчасово проживає у нашому місті.


Ця незвичайна, цікава та динамічна книжечка дуже сподобалась  підліткам, які  чим скоріше захотіли дочитати її до кінця, щоб знати, що ж сталося з кожною шкарпеткою.

Знайомство  з творчістю та книгою Юстини Беднарек «Неймовірні пригоди десятьох шкарпеток (чотирьох правих і шістьох лівих)» у нашій бібліотеці  стало можливим завдяки  проєкту  «Польська полиця в Україні», який ініціювали Міністерство культури та національної спадщини Польщі (МКіНС РП) і Міністерство культури та інформаційної політики України.










Немає коментарів:

Дописати коментар