25 січня 2017

Нова книга

Андрусів, Вікторія. Вагон №13 : роман / В. Андрусів. – Ужгород : ТОВ «ІВА», 2015. – 328 с.
… Здавалось би, що тут такого особливого? Вихоплено кілька тижнів із життя провінційного містечка, розташованого на кордоні з Європою. Реальні люди, реальні події, словом, просто одна з історій… Історія не вартувала б нічого, якби все не трапилося насправді наприкінці 2013-го…


Білич, В. П. Двобій. Поезії / В. П. Білич. – Ужгород. – Карпати, 2009. – 72 с.
У своїй новій поетичній збірці Василь Білич утверджує велич людського духу, при цьому дотримуючись активної добро творчої позиції, за якою мистець уміє і здатен змінювати світ.

Гаврош, Олександр Дюлович. Пригоди тричі славного розбійника Пинті  : повість / О. Д. Гаврош ; худ. С. Радчук. – Тернопіль : Навчальна книга – Богдан, 2016. – 208 с. : іл.
«Пригоди тричі славного розбійника Пинті» – перша українська повість про легендарну постать нашої історії, одного з найвідоміших карпатських опришків Григора Пинтю, якого народ назвав Хоробрим. Пинтя та його “чорні хлопці” здебільшого діяли на теренах Закарпаття та Прикарпаття. В її основу лягли народні перекази про опришків.

Гаврош, Олександр. Таємниця Ерделі / О. Гаврош. – Ужгород: Видавництво Олександри Гаркуші, 2016. – 100 с.
"Таємниця Ерделі" є продовженням документальних розповідей Олександра Гавроша про видатних земляків. Після Олександра Духновича та Івана Сили (Фірцака), відомий закарпатський журналіст і письменник вирішив розповісти про одного з найталановитіших українських художників ХХ століття – Адальберта Ерделі (1891–1955).

Василь Густі : до 65-річчя від дня народж : бібліогр. покажч. / Упр. культури Закарпат. облдержадмін., Закарпат. обл. універс. наук. б-ка ім. Ф. Потушняка ; уклад. О. В. Шмайда ; відп. за вип. О. А. Канюка ; передм. О. Ігнатович. – Ужгород : Вид-во Олександри Гаркуші, 2016. – 164 c. : іл. – (Культура краю в особах). – Імен. покажч.: с. 155-160.
 Бібліографічний покажчик "Василь Густі" продовжує серію "Культура краю в особах", присвячений 65-річчю від дня народження письменника, поета, драматурга, перекладача, журналіста, активного учасника громадського та культурного життя Закарпаття.

Густі, Василь. Не все змивають хвилі часу… спомини- есеї/ В. Густі. – Ужгород: ТОВ «ІВА», 2004. – 92 с.
Книжку «Не все змивають хвилі часу…» склали спомини-есеї про побратимів по журналістському перу, спілкування з якими залишилось в пам’яті і серці на все життя.

Густі, Василь Петрович. Закарпатська валюта: [поезії] / В. Густі. – Ужгород : ІВА, 2015. – 64 с.
У новій збірці гумору й сатири «Закарпатська валюта» відомий український письменник Василь Густі продовжує тему і проблематику своїх попередніх аналогічних збірок «Прибайки з таратайки» (1997) та «Подарунок від інвестора» (2005). На її сторінках ідеться про ті негативні явища в суспільному житті, людських взаємовідносинах, які викликають обурення, заперечення, гірку посмішку. Подолати їх важко, але необхідно. Одним із засобів для цього є гостре, дотепне слово.

Густі, Василь Петрович. Затисянська околиця: [збірка пісень] / В. П. Густі, П. П. Матій. – Ужгород: ТОВ «ІВА», 2016. – 166с.
Імена авторів збірки пісень «Затисянська околиця» добре відомі на Закарпатті. Петро Матій – народний артист України, соліст обласної філармонії, композитор. Він автор цілої низки збірок пісень на слова закарпатських поетів. Автор текстів пісень, що склали дане видання, - поет, член Національної спілки письменників України Василь Густі. Вони обидва родом із Затисянщини, що на Виноградівщині.
Почуттям синівської поваги до отчого краю, народних традицій, любові, віри і надії, які дають наснагу жити, пройняті сторінки «Затисянської околиці».

Дочинець, Мирослав Петрович. Лис та інші детективні історії: роман, оповідання / М. Дочинець. – Мукачево: Карпатська вежа, 2016. – 356 с.
Роман Мирослава Дочинця  - про чоловіка незвичайної долі й унікального хисту, який шукає в провінції свої загублені сліди, а знаходить сенс життя, нові цінності й нове кохання. Книга читається на одному подиху, залишаючи відчуття подарованої долею любовної пригоди. Тут є все - шляхетний стиль, тонка дотепність, призабутий романтизм, детективна інтрига, непідробна читабельність. А головне - аромат слова.

У нашій бібліотеці ви також зможете отримати й інші твори відомого автора: "Криничар", "Синій зошит", "Многії літа. Благії літа", "Вічник", "Курси крою та життя", "Лад" та ін.

Кешеля Дмитро. Родаки : роман-колаж / Д. Кешеля. — К. : ВЦ «Академія», 2016. — 384 с.
В книзі йдеться про трагікомічне життя сільської родини із Закарпаття. Історію сім”ї розповідає маленький хлопчик Митрик, який дивиться на “дорослі” ситуації своїми допитливими дитячими очима і пропускає через власну творчу натуру. Пригоди “родаків” Митрика описані з гумором і водночас це сміх крізь сльози.

Шип, Юрій. В. Пора криваих сліз: поезія, сатира, байки / Ю. Шип. – Ужгород : ТДВ «Патент», 2015. – 164с.
…Книга «Пора кривавих сліз» — патріотична тривога серця, що спонукає до задуми над цінностями людського життя, що дається тільки раз, і вартостями скарбів миру та любові для кожного з нас.

Тому вона дуже своєчасна й багатьом потрібна.

Немає коментарів:

Дописати коментар