29 січня 2019

Крути – бій за майбутнє


Сьогодні, 29 січня, Україна відзначає та вшановує пам’ять героїв Крут. З нагоди бою під Крутами в міській бібліотеці  відбувся історичний екскурс «Крути – бій за майбутнє».
Ведучі заходу студенти педагогічного факультету МДУ Зевдій Анастасія та Ковачик Аннета згадали про подвиг молодих людей, які мріяли і боролися за сильну Українську незалежну державу.
«29 січня 1918 року – це не лише день скорботи за українською молоддю, а й день величі духу української нації» - зазначила науковий працівник історичного музею Буря Вікторія і провела паралель між подвигом героїв Крут та героями сьогодення.
«Жертовності та героїзму Крут забувати не можна і хочеться вірити, що Україна вже вивчила свій гіркий урок і більше не повторить схожих помилок…» -  наголосила в своєму виступі Буркало Зіта Іванівна - заступник директора з виховної роботи. 
Під час заходу учні ЗОШ №2 переглянули відеофільми «Недооцінений урок історії. ГероїКрут», «Пам'яті Героїв Крут присвячується».  та вшанували хвилиною мовчання загиблих під Крутами.
Для користувачів була представлена книжкова виставка під назвою «Пам'ятай про Крути» та роздатковий матеріал. На завершення заходу усі присутні виконали Державний Гімн України.

  



Немає коментарів:

Дописати коментар