01 березня 2017

Нова книга

Борхес, Хорхе Луїс. Алеф: Оповідання / Х. Л. Борхес; Пер з ісп. В. Шовкуна; прим. С. Борщевського. – К.: Видавнича група КМ – БУКС, 2016. – 192 с.
Хорхе Луїс Борхес відомий і як поет, і як прозаїк. За свій вагомий внесок у літературу він був пошанований премією Сервантеса — найпрестижнішою літературною нагородою в іспаномовних країнах. Твори цього уславленого аргентинського письменника — унікальне явище в літературі. За зізнанням самого автора, його новели — «це «постскриптум до всього корпусу світової літератури».



Борхес, Хорхе Луїс. Вигадані історії: Оповідання / Х. Л. Борхес; Пер з ісп. В. Шовкуна; прим. С. Борщевського. – К.: Видавнича група КМ – БУКС, 2016. – 192 с.
Лаконічні прозаїчні фантазії або пригодницькі й детективні історії цього уславленого аргентинського письменника часто маскують роздуми про серйозні проблеми. До збірки увійшли оповідання, що їх між собою пов'язують теми - сни, лабіринти, бібліотеки, дзеркала, вигадані письменники, філософія і релігія.





Вишневський, Януш Леон. Самотність у Мережі: роман / Я. Л. Вишневський; пер. з пол. Ольга Кравець. – К.: РІДНА МОВА, 2015. – 424 с.
Один з найчуттєвіших романів про любов, що вийшли останнім часом. «Зі всього, що вічно, найкоротший термін в любові» – такий лейтмотив європейського бестселера Вишневського. Герої зустрічаються в інтернет-чатах, обмінюються еротичними фантазіями, розповідають історії зі свого життя, які виявляються дужче будь-якої вигадки. Зустрінуться вони в Парижі, пройшовши не через одне випробування, але головним випробуванням для любові виявиться сама зустріч.


Зануссі, Кшиштоф. Стратегії життя, або Як з’їсти тістечко і далі його мати / К. Зануссі; пер. з пол. Л. В. Хворост; худож.-оформлювач Л. П. Вировець. – К.: ДОВЖЕНКО БУКС, 2016. – 356 с.
Нова книжка Кшиштофа Зануссі, в якій він розмірковує над ключовими питаннями людського буття, як-от любов, творчість, мораль, релігія. Автор посилається не лише на приклади із власного життя, але й оздоблює видання сюжетами зі своїх кінострічок.





Мартен-Люган, Аньє . Щасливі люди читають книжки і п’ють каву: роман / А. Мартен-Люган; переклад з фр. Леоніда Кононовича. – Львів: Видавництво Старого Лева. – 2016. – 160 с.
Бестселер французької письменниці — сумна і красива історія жінки, яка після загибелі коханого чоловіка і доньки втрачає сенс існування. Головна героїня заново вчиться жити, кохати, відчувати. Книга про життя, поділене на «до» і «після», про самотність, надію, любов і віру в себе.





Монтгомері Люсі-Мод. Енн із Ейвонлі: роман / Люсі-Мод Монтгомері; пер. з англ. Анни Вовченко. – Львів : Урбіно, 2016. – 272 с.
Після вчительської семінарії Енн повертається до Ейвонлі, щоб працювати в місцевій школі. Юній учительці доведеться завойовувати прихильність і любов своїх учнів, бо ж серед них чимало шибеників, ледарів і незграб.
Це друга книга із серії книг Люсі-Мод Монтгомері про життя незвичайної дівчинки та великої вигадниці Енн.
Монтгомері Люсі-Мод. Енн із Острова Принца Едварда : роман / Люсі-Мод Монтгомері; пер. з англ. Анни Вовченко. – Львів : Урбіно, 2016. – 272 с.
Час невблаганно плине, і мрійлива дівчинка, а згодом — зовсім юна вчителька перетворюється на чарівну студентку. Мрії Енн про навчання здійснюються, вона полишає ейвонлійську школу та їде до Редмондського коледжу. Перед нею нові можливості, нові знайомства, нові друзі й сердечна подруга Філіппа… Крім того, врода Енн і її небуденний розум привертають усе більше уваги. Природно, що довкола аж роїться від юнаків, і не один бажав би, щоб ця гордовита красуня стала для нього не лише другом. Іноді Енн сама не може розібратися у власних почуттях. Хто їй більше до душі — багатий і вродливий Рой Гарднер чи все-таки відданий Гілберт Блайт?

Монтгомері Люсі-Мод. Енн із Шелестких Тополь : роман / Люсі-Мод Монтгомері; пер. з англ. Анни Вовченко. – Львів : Урбіно, 2016. – 288 с.
Вона винаймає житло в старовинному, оповитому романтикою домі Шелесткі Тополі. Попереду улюблена робота й очікування на одруження з коханим. Усе було б чудово, якби не ворожість численної й шанованої родини Прінглів, через яку Енн уже подумує покинути Саммерсайд. Та несподівано вона не лише примиряється із Прінглами, які відтоді стають їй справжніми друзями. Енн знайомиться зі своєю маленькою сусідкою Елізабет і знаходить у ній рідну душу, а згодом їй вдається заприязнитися зі своєю заступницею Кетрін, постійно всім невдоволеною молодою жінкою, яка під впливом Енн цілковито змінюється. Невдовзі Енн покине такі милі їй Шелесткі Тополі й повернеться до Ейвонлі.

По, Е. А. Чорний кіт та інші історії / Едгар Аллан По; пер. з англ. Галини Пехник. – К.: Знання, 2015. – 190 с.
До пропонованої збірки увійшли оповідання письменника, написані у готичному стилі, герої яких мають незвичайну вдачу й вирізняються ексцентричною поведінкою. Твори насичені глибоким психологізмом, екстремальними ситуаціями, в яких вижи­вають лише сильні духом. Майстерне поєднання містичних елементів, сцен жахіть, вчинків, що суперечать усталеним уявленням про життя і смерть, з романтикою, сатирою, натяками і недомовленостями робить твори Едгара По цікавими і привабливими для читачів і сьогодні.
Рот, Йозеф. Сто днів. Левіафан / Й. Рот; пер з нім. П. В. Таращука; худож.-оформлювач О. А. Гугалова. – Харків: Бібколектор, 2016. – 236 с.
«Сто днів» (1935) – єдиний історичний твір письменника, де на тлі вбивчого безумства імператора Наполеона I подано разюче зображення трагедії малої людини, – а водночас і цілого покоління! – що беззастережно вірила в проголошені ідеали. «Левіафан» (1940) – один з останніх творів Йозефа Рота, що вийшов друком уже після смерті автора й зображує нині втрачений світ єврейських громад Галичини та Східної Європи.



Честертон, Гілберт. Кіт. Смиренність отця Брауна / Г.К. Честертон ; пер. з англ. Андрія Пехника та Олега Шалати. — К. : Знання, 2015. — 271 с.
“Смиренність отця Брауна” — збірка оповідань одного з найяскравіших англійських письменників початку ХХ ст. Г.К. Честертона. Оповідання про отця Брауна посідають почесне місце серед творів детективного жанру і давно завоювали любов у читачів. З-поміж інших детективів їх вирізняє глибина думки, адже головний герой твору — священик, який прагне не просто розкрити злочин і засудити злочинця, а навернути його до пра­ведного життя, врятувати душу людини.



Немає коментарів:

Дописати коментар