06 листопада 2017

Нова книга

  Книга - неодмінна складова нашого життя, як шлях до самореалізації, поширення кругозору, професійного та особистісного росту.
  Приємно відзначити, що попит на навчальну літературу серед студентства досить високий. Та це й не дивно, адже той, хто хоче отримати знання, повинен багато читати та вчитися.
  Тож запрошуємо Вас ознайомитися з новими надходженнями літератури в читальній залі нашої бібліотеки.

Екологічна безпека : навчальний поcібник / За ред. В. П.  Пєткова. – К.: КНТ, 2017. – 216 с.
Навчальний посібник присвячений дослідженню проблем екологічної безпеки. Сформульовано низку конкретних пропозицій та рекомендацій щодо вдосконалення чинного законодавства України, яке регулює правовідносини у сфері екологічної безпеки. Адресований науковцям і практикам, а також тим, хто цікавиться проблемами екологічної безпеки.

Копа, В. М. Соціальна валеологія : навч. посібник / В. М. Копа. — Львів. : «Новий Світ-2000», 2011. — 204 с.
У навчальному посібнику досліджені різні валеологічні норми модусу здоров'я, механізм реалізації здорового способу життя, його параметри, аксіологічні, соціальні і іманентні характеристики. Доведено, що аксіологічний вимір модусу здоров’я виявляє його суспільну цінність та визначає практичні напрямки державного регулювання та охорони здоров’я громадян.

Скоробогатий Я. П., Ощаповський В. В., Василечко В. О., Кусковець С. Л. Основи екології: навколишнє середовище і техногенний вплив : підручник / Я. П. Скоробогатий та ін. - Львів : Новий Світ-, 2011. - 221 с.
Зростання забруднення навколишнього середовища внаслідок техногенного впливу — одна з найболючіших та актуальних проблем сучасності. У підручнику викладено деякі положення загальної екології, промислової екології, розглянуті аспекти прикладної екології щодо охорони довкілля, раціонального використання природних і вторинних ресурсів, а також екологічної безпеки.

Сотник, І.М. Економічні основи ресурсозбереження : навчальний посібник / І.М. Сотник – Суми: Університетська книга, 2017. – 284 с.
У посібнику розглянуто еволюцію, основні фактори та напрями ре сурсозбереження. Приділено увагу оцінці соціо еколого економічної ефективності ресурсозберігаючих заходів, досліджено аспекти формування еколого-економічного механізму управління та мотивації ресурсозбереження, проблеми моніторингу ресурсозберігаючих процесів. Проаналізовано управління ресурсозбереженням у розвинених країнах та в Україні, а також проблеми розвитку ринку ресурсозбереження.

Терлецька Л. Г. Психологія здоров'я: арт-терапевтичні технології: навч. посіб. / Л.Г.Терлецька. – 2-ге видання. – К.: Видавництво «Видавничий Дім «Слово», 2017. – 128 с.
Навчальний посібник є керівництвом до проведення лекційних, практичних та самостійних занять. Арт-терапевтичні технології представлені методами роботи з талісманами, мандалами, метафорами і казками. У посібнику містяться приклади використання арт-терапевтичних методик у консультаційній і психокорекційній роботі практикуючого психолога з дорослими і дітьми. Для студентів-психологів.

Савчин М. Вікова психологія : навч. посібник / Мирослав  Савчин, Леся Василенко. – 3-тє вид. , перероб., доповн. – К.: ВЦ «Академія», 2017. – 368 с.
У навчальному посібнику висвітлено загальні засади, теоретичні основи, історію розвитку вікової психології, розкрито особливості психічного буття людини від початку життя до останніх днів. Адресований студентам вищих навчальних закладів. Корисний буде всім, кому за фахом доводиться мати справу з людьми, хто намагається вибудовувати стосунки на основі знання себе та інших.

Кузікова С.Б. Теорія і практика вікової психокорекції : навч посібник / С. Б. Кузікова. – 2-ге вид., стер. Суми : Університетська книга, 2017. – 384 с.
У посібнику висвітлюються питання психологічної корекції розвитку особистості дітей, підлітків, юнацтва. Розглядаються теоретичні основи психокорекційної практики, методи корекції пізнавальної діяльності в дитячо-юнацькому віці та аналізуються особливості використання психокорекційних методів. Розраховано на студентів психологічних факультетів та відділень педуніверситетів, фахівців у галузі практичної психології та психологічної служби.

Фізіологія харчування. Практикум: навч. посіб./ Л. Ф. Павлоцька, Н. В. Дуденко, Є. Я. Левітін та ін. – Суми: Університетська книга, 2017. – 152 с.
Навчальний посібник-практикум містить детальний опис виконання лабораторних робіт, експериментальні дослідження будови та механізму функціонування основних систем організму, зокрема травної системи, системи кровообігу, дихання, виділення тощо. Метою практичних робіт є опанування методиками складання раціонів харчування різних груп населення залежно від віку, характеру діяльності, наявності різних захворювань.

Етика. Естетика. : навч посібник / за наук. ред.. Панченко В.І. - К.: Центр учбової літератури, 2017. – 432 с.
Навчальний посібник передбачає засвоєння основних понять та закономірностей становлення і функціонування ціннісних і світоглядних чинників у сфері моралі, мистецтва і культури в цілому.

Етика та естетика: навч. посібник для підготовки до іспитів. – К.: «Центр учбової літератури», 2017. – 316 с.
В навчальному посібнику розкрито основні поняття, структура етики, основні моральні категорії, вчення про сутність та зміст моралі, її основні принципи та поняття, структуру, функції і закономірності, що пояснюють еволюцію та механізм дії моралі у житті людини, суспільства, світу, народів з метою оволодіння знаннями студентами та застосування їх на практиці, у повсякденному житті, діловому спілкування, побуті, вироблення власної моделі моральної поведінки, слідуючи найкращим, найбільш переконливим і прийнятним для нього зразкам моральної поведінки.
Навчальний посібник містить також виклад теорії естетики як науки, що розглядає закономірності становлення і вияву чуттєвої культури людства й особистості, своєрідність естетичного відношення до світу, розглянута система форм естетичної свідомості (естетичні почуття, смаки, ідеал), основні категорії естетики.

Ходзінський, К. Г., Мазурок П.П. Економічна історія України та провідних країн світу : навчальний посібник для студентів економічних навчальних закладів та економічної самоосвіти / К. Г. Ходзінський, П. П. Мазурок. - Львів : «Магнолія 2006», 2017. – 148 с.
В підручнику стисло подається матеріал по всіх розділах програми базового курсу. Посібником можуть скористуватись не лише студенти ВНЗ, які з певних причин не мають можливості вивчати великі за обсягом підручники або інші посібники, але й ті, хто навчається без відриву від виробництва, а також практикуючі бізнесмени, які не мають економічної освіти та всі ті, хто цікавиться історією вітчизняної та світової економіки.

Заблоцький, Б. Ф. Регіональна економіка : навч. посібник [для студентів заочної форми навчання] / Б.Ф. Заблоцький. - Львів : «Новий Світ – 2000», 2016. – 352 с.
У посібнику висвітлюються основи формування економіки регіонів, значення поділу праці у розвитку поселень, господарства, економічні особливості окремих територій. Розкриваються поняття «регіональна економіка» і її категорії, обґрунтовується методологія економічного районування, узагальнено економічні райони України і світу. Обгрунтовано теоретичні основи економічної самодостатності регіонів в умовах ринку та концепцію механізму управління економічним і соціальним розвитком регіону. Висвітлено роль демократизації у розвитку ефективних економічних систем на рівні підприємств і регіонів, екологічні аспекти в системі регіональної економіки.

Зовнішньоекономічна діяльність: підприємство-регіон [монографія ]. / Ю. Г. Козак, Н. В. Притула, О. А. Єрмакова та ін. – К.: Центр учбової літератури, 2016. – 240 с.
Розглядаються основні питання функціонування та розвитку сучасної системи зовнішньоекономічної діяльності. Висвітлюються місце та роль регіону в системі зовнішньоекономічної діяльності, економіко-правове та функціональне забезпечення зовнішньоекономічної діяльності підприємства. Призначається для викладачів, студентів економічних вузів та факультетів, а також для фахівців-практиків у галузі зовнішньоекономічної діяльності.

Іванова В. В. Інтелектуальний бізнес: підручник.- Суми: Університетська книга, 2017. – 237 с.
У підручникувисвітлено основні теоретико-методичні засади інтелектуального бізнесу як специфічного формату бізнесової діяльності; розкрито сутність та специфіку інтелектуальних продуктів; надані методичні підходи для управління інтелектуальним бізнесом та його інформаційного забезпечення, мотивації інтелектуальних працівників, моделювання інтелектуального бізнесу, визначення ризиків його здійснення та організації економічної безпеки, використання інформаційно-коммунікаційних технологій для віртуалізації інтелектуального бізнесу, визначення політики ціноутворення та джерел фінансування, просування та комерціалізації інтелектуальних продуктів.

Канцір I.A., Кліпкова O.I., Іванець Л.В. Макро-мікроекономіка: від теорії до практики. Навч. посібник. - Львів: «Новий Свїт-2000», 2017. – 443 с.
Навчальний посібник носить системний характер і складений відповідно анотації дисциплін «Макроекономіка» та «Мікроекономіка» освітньо-професійної програми підготовки бакалаврів за фаховим спрямуванням «Облік та аудит» і «Економіка і підприємництво», які викладаються студентам економічних спеціальностей. Даний посібник забезпечує використання всіх основних методів навчання: вербально-візуального, інтерактивного та пізнавально-прикладного.

Ткаченко Н. М. Теорія бухгалтерського обліку: підручн. / Н. М. Ткаченко. – К.: Алерта, 2017. – 174 с.
У підручнику «Теорія бухгалтерського обліку» в логічній послідовності викладені теоретичні основи предмета, метода, техніки ведення форм і організації ведення бухгалтерського обліку відповідно до діючих в Україні нормативних (законодавчих) джерел.
У підручнику викладено: загальна характеристика, організація, предмет і метод бухгалтерського обліку; документація, облікові регістри, інвентаризація, форми ведення бухгалтерського обліку.

Контроль і ревізія. Навчальний посібник. 2-ге видання, виправлене та доповнене / За ред. Р. Л. Хом’яка, Н. С. Станасюк. – Львів: Магнолія 2006. – 2017. – 320 c.
Навчальний посібник є збірником навчальних та нормативних матеріалів щодо практичного здійснення ревізії на підприємствах і в установах з метою визначення достовірності бухгалтерських даних, виявлення внутрішньогосподарських невикористаних резервів, економії бюджетних коштів.

Пащенко І. Н. Економіка праці та соціально-трудові відносини: навч. посіб. / І.Н. Пащенко. – Львів: «Магнолія 2006», 2017. – 260 с.
У посібнику викладені теоретичні, методичні та практичні питання формування і розвитку трудових ресурсів підприємства. Розглянуті основні напрями організації праці на робочих місцях та в трудових колективах. Визначені методичні засади нормування часу витрат праці та оплати праці, зокрема утворення та розподілу фонду оплати праці в ринкових умовах, перегляд норм часу та розцінок.

Підприємництво і менеджмент : Навч.-метод. посібник для студентів  неекономічних спеціальностей/  Н. Б. Ярошевич, Р. З. Берлінг, А. С. Гавриляк. – Львів : «Новий Світ – 2000», 2017. – 408 с.
У посібнику розглядаються сутність, види, організаційно-правові форми ведення підприємницької діяльності в Україні, витрати виробничо-господарської діяльності та ресурсне забезпечення діяльності підприємства, бухгалтерський облік і аналіз у підприємницькій діяльності, оподаткування підприємницької діяльності, сутність і значення менеджменту,  загальні і конкретні функції менеджменту, методи менеджменту, основні засади керівництва в організації.

Офісний менеджмент. Практикум: навчальний посібник /Л.І. Скібіцька, В. І. Щелкунов, Т. В. Сівашенко, Ю. М. Чичкан-Хліповка. -  К.: Центр учбової літератури, 2017. – 360 с.
Навчальний посібник-практикум з дисципліни «Офісний менеджмент» призначений для студентів вищих навчальних закладів, Містить питання для обговорення, питання для самоконтролю, перелік літератури до кожної теми курсу, завдання для самостійного опрацювання, тести для контролю засвоєних знань та питання до іспиту з дисципліни. У додатках наведені психологічні тести для визначення менеджерських якостей та само-тестування і самовдосконалення, тести з організації діловодства на підприємстві та тести з тайм-менеджменту.

Сахно Є.Ю. Менеджмент малих та середніх підприємств: навч. пос. / Сахно Є. Ю., Пономаренко С.І., Дорош М. С. – К: Кондор-Видавництво, 2016. – 342 с. 
У навчальному посібнику наводяться основні принципи організації та управління на підприємствах малого та середнього бізнесу. Наведено підходи по визначенню розміру підприємства та технології його створення в сучасних економічних умовах. Приводиться структура малого та середнього бізнесу в Україні і за кордоном, та пропонуються шляхи щодо його стимулювання та розвитку.

Україна. Закони. Сімейний кодекс України: чинне законодавство зі змінами та допов. Станом на 10 лип. 2017 р.: (офіц. Текст), _.: Паливода А. В., 2017. – 108 с. – (Кодекси України)

Україна. Закони. Житловий кодекс України: чинне законодавство зі змінами та допов. Станом на 10 черв. 2017 р.: (офіц. Текст), _.: Паливода А. В., 2017. – 68 с. – (Кодекси України)

Договірне право України : навч. Посібник для підготовки до іспитів. – К.: «Центр учбової літератури», 2017. – 192 с.
Навчальний посібник розрахований на студентів, слухачів, аспірантів юридичних навчальних закладів. Структкра посібника побудована на найбільш оптимальному та легкому поданні матеріалу студентам – у запитаннях та відповідях.

Екологічне право України: Навчальний поcібник для підготовки до іспитів. – К.: «Центр учбової літератури», 2017. – 230 с.
Для підготовки навчального посібника використані міжнародні акти і нормативно-правові акти України. Навчальний матеріал в книзі дається у вигляді питань і відповідей, - оптимальний варіант для вивчення. Даний посібник дає можливість освоїти і систематизувати матеріал за курсом екологічного права України.

Солонінко К. С. Макроекономіка : навч. посіб. / К. С. Солонінко – К. : «Центр учбової літератури», 2016. – 200 с.
Посібник охоплює основні елементи навчально-методичного забезпечення, що необхідні для самостійного вивчення дисципліни.
Основними елементами посібника є: розроблений за модулями тематичний план; план і короткий зміст лекційного матеріалу; плани семінарських занять; перелік основної і додаткової літератури; питання для перевірки знань студентів; перелік основних понять та категорій; тестові завдання; методичні рекомендації з підготовки і написання контрольних робіт; тематика контрольних робіт; методичні рекомендації з підготовки і написання курсових робіт; тематика курсових робіт; перелік питань для підготовки до іспиту та заліку; критерії оцінки знань за п’ятибальною та рейтинговою системою.

Божкова В.В. Мерчандайзинг: навчальний посібник / В. В. Божкова, Т. О. Башук. – Суми: Університетська книга, 2017. – 125 с.
Збільшення кількості магазинів із самообслуговуванням, постійна проблема оптимізації торговельного простору і підвищення ефективності продажів вимагають від сучасних товаровиробників і торгівців знання мерчандайзингу. Мерчандайзинг — не тільки «мистецтво торгувати», це вже елемент культури торгівлі. Незважаючи на те, що місце мерчандайзингу в системі маркетингу ще остаточно не визначене, даний навчальний посібник може бути цікавим не лише студентам економічних спеціальностей, а й аспірантам, викладачам, маркетологам, мерчандайзерам.

Маркетингова діяльність підприємств: сучасний зміст : монографія / за заг. ред. Н. В. Карпенко. - Київ : Центр учб. літ., 2016. - 252 с.
У монографії представлені результати комплексного дослідження актуальних теоретичних і практичних проблем маркетингу на ринку товарів та послуг. Проаналізовано та висвітлено методологію і практику сучасного управління маркетинговою діяльністю підприємств України.







Немає коментарів:

Дописати коментар