24 квітня 2020

Світ поезії Ганни Рекіти-Пазуханич


У березні чудову життєву дату відзначила Ганна Іванівна Рекіта – поетеса, вчитель-методист Тячівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім.В.Гренджі-Донського, «Заслужений учитель України», лауреат Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року-96», «Класний керівник. Крок у ХХІ ст. за 2000 рік».
Ганна Рекіта-Пазуханич народилася 3 березня 1955 р. в с. Ракошино Мукачівського району на Закарпатті у хліборобській родині.
 У 1972 р. на “відмінно” закінчила сільську десятирічку. Була юнкором районної та обласних газет, учасником і призером різного рівня олімпіад з української мови та літератури, історії та географії.
Навчаючись на філологічному факультеті УжДУ, стала членом літературної студії ім. Юрія Гойди.
Закінчивши університет на відмінно, з 1977 р. чотири роки працює вчителем української мови та літератури Усть-Чорнянської ЗОШ І–ІІІ ступенів на Тячівщині.
З 1981  р. і  донині Ганна Іванівна живе у  м.  Тячів, куди переїхала до свого чоловіка Івана Рекіти.
Працюючи вчителем Тячівської ЗОШ І–ІІІ ступенів № 1, Ганна Рекіта продовжує писати вірші й друкується у колективному збірнику “Відлуння” (1985), антології педагогів України “Самоцвіти” (1996), антології сучасної жіночої лірики Закарпаття “Ніжність” (2002), у  часописах “Слово вчителя”, “Дивослово”, “Жіночий світ” та ін.


Детальніше про життєвий і творчий шлях поетеси можете ознайомитися у презентації «Світ поезії Ганни Рекіти-Пазуханич». Поетичну збірку «Освідчення» можна отримати в нашій бібліотеці.










Немає коментарів:

Дописати коментар