21 березня 2012

Сучасна українська поезія


 21 березня в інтернет-центрі міської бібліотеки-філії зібралися юні шанувальники поетичного слова з нагоди відзначення Всесвітнього дня поезії.
   Дату святкування встановлено делегатами 30-ої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у 1999 році. Перший Всесвітній день поезії пройшов у столиці Франції у 2000 році, в штаб-квартирі ЮНЕСКО. В Україні у відривному «Українському народному календарі» він уперше з'явився 2004 року.
 Мета заходу: нагадати всім про великих поетів, які своїм твердим словом впливали на долі цілих держав і завжди були в пошані.Тому людство повинно навчитися цінувати поетичні рядки і знаходити в них справжнє багатство.
Ліна Костенко є однією із найулюбленіших сучасних українських письменників серед молодих читачів. В березні поетеса відзначає день народження. З поезією Ліни Василівни учасників   ознайомила бібліотекар читального залу - Попович Н.Ю. Виступ супроводжувався музичними записами пісень на слова Ліни Костенко «Душа моя» у виконанні А. Литвина, «Колискова для доні» П.Дворського.
Шевченківську премію в номінації «література» цього року здобув закарпатський поет Петро Мідянка, з творчістю якого присутніх ознайомила бібліотекар юнацького абонементу Зевдій О.В.
    Не могли не розчулити  слухачів  думки, почуття, які  передала в своїх віршах Плитка Оксана – студентка УжНУ.
Ведуча заходу - завідуюча міської  бібліотеки-філії Шапко Г.М. звернула увагу присутніх на блог нашої бібліотеки, де всі бажаючі можуть презентувати свої твори. Також було підготовлено буклет корисні інтернет-ресурси «Поезія – це завжди неповторність». Все це стало можливим завдяки участі у конкурсі програми «Бібліоміст» за фінансової підтримки фонду Білла та Мелінди Гейтс.
Учасники свята мали можливість ознайомитися з книжковою виставкою «Золоті зерна поезії», на якій представлені збірки відомих українських та зарубіжних поетів, творчі доробки сучасних авторів Закарпаття.    Тож запрошуємо всіх бажаючих переглянути книжкову виставку і поринути у чарівний  світ Поезії.

Немає коментарів:

Дописати коментар