06 червня 2013

Пізнай свій народ, а в народі себе

 
   5 червня в нашій бібліотеці відбулася презентація електронної збірки автентичних закарпатських пісень «Сіло потя на косицю».

    На цьому диску записана 21 народна пісня  у виконанні жителя с. Онок Січ Василя Васильовича. 

    Василь Васильович співає в хорі культпрацівників, жодне свято не обходиться без його виступу. Його баритон виділяється в голосах співаків. Подивував нас тим, що наважився записати на диск популярні пісні, які співають в його рідному селі. Але знані вони   в усіх закарпатських селах. Акапельний спів виконавця збагатив присутніх приємними враженнями.

        З  привітаннями виступили: голова  районного науково - культурологічного товариства імені Олександра Духновича  Юрій Продан; начальник відділу туризму і транскордонного співробітництва РДА Святослав Гал; головний редактор газети «Новини Виноградівщини» Василь Кіш; член ради міського осередку Всеукраїнського товариства імені Олени Теліги, керівник літературно-мистецького об’єднання «Диво моє калинове» Марія Селехман; журналіст Мальвіна Савинець.



 
 




    У виконанні вихованців дитячої школи мистецтв імені Бели Бартока Олашин Ангеліни, Сорводі Наталії та Віщак Ніколетти прозвучали пісні «Лелеченька», «Вінок з барвінку», «Дівчинка горянка».

    Сподіваємось, ця електронна збірка стане в нагоді любителям народної пісні і, можливо, у ваших родинах частіше будуть лунати рідні і милі серцю народні пісні. 


     Проведення подібних заходів   в бібліотеці стало можливим завдяки комп'ютерному обладнанню від програми "Бібліоміст".

 Відеосюжет презентації електронної збірки дивіться тут.

Читайте також:


Срібні струни. Презентація диску автентичних закарпатських пісень  





Немає коментарів:

Дописати коментар