27 травня 2014

Нова книга

 Народні балади Закарпаття [Текст]/ У записах П.Лінтура. Вступ. Стаття, упорядкування І.Сенька. – Ужгород: Карпати, 2013. – 208 с.

 Багатий і неповторний український фольклор Закарпаття. Однією з найбільших його мистецьких цінностей є народні пісні-балади. З великої кількості зафіксованих текстів (понад 6000) у даному виданні представлено найбільш типові, повні, найцікавіші з літературно-естетичного та історичного боку твори у записах визначного фольклориста Петра Лінтура.
   Важливим фактором унікальності представлення народних перлин є підготовлені вірогідні мелодії до текстів балад, які і сьогодні, через сторіччя, звучать у виконанні самодіяльних і професійних виконавців.


Густі В.П. Зоря Біловежі. Ліричні драми та поезії [Текст]/ В.П.Густі. – Ужгород: Карпати, 2013. – 258 с.

    У книзі відомого українського письменника Василя Густі, читач має змогу познайомитися із поетичними драмами-діалогами, у яких історія наших велетів – Станіслава Граматика і створеного ним Королевського Євангелія у замку Нялаб, тобто в рідному для Густі Королеві, Олександра Духновича перед висилкою у Біловежу і близьких за часом – борця за Українську державність Івана Рогача і його сестри Анни. А філософські поезії-притчі постають нагадуванням для сучасника про нашу гірку й солодку місію на цій землі.


Перо Л. Визволителі [Текст]/Лідія Перо (Лідія Нестеренко-Ланько). – Львів: в-во «Друкарські куншти», 2012. – 8о с.: іл.

   Істина говорить устами очевидців, котрі складають вінок пам’яті тим, кого вже нема серед нас.
   Повість «Визволителі» складається з коротких новел, де головні герої розповідають сьогодні ту правду, якою вона була наяву. Людство повинно знати про неї, щоб не повторювати помилок, а будувати життя по-новому, на світлій чистій ниві майбуття.




1 коментар:

  1. Любі колеги! Приймайте міжнародну віртуальну нагороду Liebster Blog Award за проведену роботу у блозі. Детальніше читайте на блозі Королівська селищна бібліотека-філія для дорослих http://korolevo.blogspot.com/ Щиро вітаю вас, бажаю успіхів, натхнення, нових ідей та можливостей для їх втілення!!!

    ВідповістиВидалити