04 лютого 2015

Нова книга


Галас, В. Зелене сонце  [Текст] : поезії /Василь Галас. – Ужгород: Ліра, 2008. – 22 с. 

Книжка «Зелене сонце» - наступний урок високої поезії. Дослухайтеся до чарівних рядків, до самих себе, до Божого голосу, що навкруги. Видання для дітей молодшого та середнього шкільного віку.





Луняк,  Є. Минувшина України в романтичних історіях [Текст] /Є. Луняк — К.: Книга, 2011. - 708 с.

   Книга, яка виноситься на суд читача, не претендує на повну історичну відповідність. Та й чи існує вона, абсолютна історична правда? Історія складна, як життя, і кожен розуміє життя по-своєму. Головну увагу автора цього дослідження привернули взаємини між чоловіком і жінкою протягом століть: різні долі, несхожі люди, щасливі злети й гіркі падіння.
Обираючи героїв для твору, автор свідомо зупинявся на життєписах загальновідомих людей, імена яких тісно пов'язані з минувшиною України. Цей вибір пояснювався можливістю кращого ознайомлення з біографічним матеріалом та цікавістю читацької аудиторії до життя людей відомих.
Книга буде корисною і цікавою як для фахівців у галузі історії, так і для широкого загалу. Зміст книги.

Мага, Л. Б. Осінь, що стала весною [Текст] : поезії / Любов Борисівна Мага. – Ужгород : Ліра, 2008. – 104 с.

Збірка поезії Любові Маги – це щира і відверта розмова з читачем.

Авторка не боїться бути гранично відкритою, уміє побачити поезію у звичайних, простих речах, у всьому, що нас оточує. Саме тому її “самотня осінь” стає весною, переповненою почуттями. В поезіях цієї збірки душа авторки, небайдужа і чутлива, трепетна і велична.



           Мага, Л. Б. Невимовне словами скажу [Текст] : поезії / Любов Борисівна Мага. – Ужгород : Ліра, 2008. – 144 с.

«Невимовне словами скажу» - друга книга закарпатської поетеси Любові Маги, продовження її відвертої розмови з читачем, розпочатої збіркою «Осінь, що стала весною».
Л. Мага пише про вічне: кохання, зраду, розлуку, природу… Пише тільки тоді, коли душа не може мовчати, коли вона по вінця переповнена почуттями.




 Максимишин-Корабель, О. М. «Мамо, не плач. Я повернусь весною…» [Текст] : поезії/ О. М. Максимишин-Корабель. – Львів: Ліга Прес, 2014. – 136 с.

Що таке життя? Чи існує справжнє кохання? В чому полягає щастя? На ці та багато інших запитань можна знайти відповіді у даній збірці віршів. Автор роздумує над вічними цінностями – любові до Бога, Батьківщини,  Матері. В окремий розділ увійшли поезії, присвячені історичним подіям у Києві, що відбувались у зимовий період 2013- 2014 р.р. Книга призначена для широкого кола читачів.


Між Карпатами і Татрами [Текст] : поезія Зореслава у словацькому перекладі Валерії Юричкової. Вип. 22/Вст. Сл.., упоряд. Т. Ліхтей. – Ужгород: Ліра, 2014. – 56 с.

Нині про творчість Зореслава сказано немало. Його щиру, одухотворену лірику вивчають у школах, досліджують у вишах. 
Нині, коли народ України переживає тяжкі випробування, поезія Зореслава, цей своєрідний моральний і духовний кодекс української нації, надихає, окрилює, дає сили для життя і боротьби.


           
 Панчук Н. Справжнє кіно [Текст] : мала проза / Надія Панчук. - Ужгород : Вид-во Олександри Гаркуші, 2014. – 92 с.

Це друга збірка малої прози Надії Панчук, цього разу тематика – це події другої світової війни на Західній Україні, які дивним чином перегукуються із сьогоденням.
Нові прозові мініатюри запрошують читача до співавторства або дискусії.



 
Самойлович, О.Г. Час обрав нас[Текст]: до 70-річчя визволення Закарпаття, України і досягнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Кн. 2 / Орг. ветеранів України, Закарпат. обл. орг. ветеранів. - Ужгород : Ліра. - 2014. - 296 с. : фот.


"Час обрав нас" – це спогади учасників тих страшних подій, розповіді про те, як наш народ і його армія йшли до довгоочікуваної перемоги. Ця книга – заповіт нащадкам бути гідними своїх дідів і прадідів, котрі зуміли здолати війну, розруху, розбудувати країну.


Семенюк, С.  Історія українського народу[Текст] /Святослав Семенюк. – Львів: Апріорі, 2010. – 608 с.
Ця книга - перше в українській історіографії дослідження, яке присвячене навіть не стільки історії самої України, скільки глобальній історії українського етносу з моменту його зародження і до сучасності, загальним закономірностям розвитку українства, концепції Великої України як територіального та етнічного феномену світової історії, видатним діячам центральної та Східної Європи українського походження.


Художник Карпат Іван Доробан [Текст] /ред.. М. Білак. – Вінниця: ТОВ «Консоль», 2013. – 296 с.

Неординарна, різнокольорова, створена талантом щоденною працею, автобіографічна книга закарпатського художника Івана Доробана, який, окрім малярського таланту, пробує себе й у літературі.   












Немає коментарів:

Дописати коментар