29 січня 2020

Подвиг Героїв Крут: погляд із сьогодення


29  січня  до  міської бібліотеки завітали учні 8-9 класів   ЗОШ № 2  для того, щоб вшанувати пам'ять полеглих під Крутами.
102 роки  тому, 29 січня 1918 року, українці стримали наступ ворога на Київ, проявивши жертовність і героїзм заради незалежності України. Загін із необстріляних курсантів, студентів та гімназистів зійшовся у нерівному бою з багатотисячною армією Михайла Муравйова. Тривав він понад п'ять годин. Багато з юнаків залишились на полі бою. 27 юнаків потрапили після бою в полон до більшовиків та були страчені.
Цей бій не втрачає значимості навіть з огляду на віддаленість події. Більш того, з роками переосмислюється важливість бою.
Перед учасниками круглого столу  виступили: науковий працівник, директор історичного музею Тороцкезі Л.В.  та вчитель історії Молнар М. Й.
Завідуюча бібліотеки  Шапко Г. М.  презентувала присутнім книгу К. Тур-Коновалова  «Крути 1918». За сценарієм кінороману було знято  український історичний фільм-екшн  режисера Олексія Шапарєва, який вийшов у прокат 7 лютого 2019 року.  Перегляд фільму став майданчиком  для  жвавого  обговорення  серед старшокласників. Адже події, які в ньому зображені, занадто важливі, щоб про них забувати.




Немає коментарів:

Дописати коментар