26 листопада 2020

28 листопада 2020 року в Україні жалобний день

На знак вшанування пам’яті невинних жертв Голодомору міська бібліотека для своїх користувачів експонує книжкову виставку «1932-1933. Пам’ятаємо». На виставці представлені документи, фотографії та публікації про геноцид української нації, спогади і свідчення очевидців, тих, хто у своїй пам’яті крізь роки проніс страждання та біль, спричинені тоталітарним режимом.

Також запрошуємо всіх бажаючих на перегляд художнього фільму «Голод-33» за мотивами повісті «Жовтий князь» Василя Барки (режисер Олесь Янчук), який відбудеться 27 листопада о 12.00 в читальному залі бібліотеки .



У суботу 28 листопада із настанням темряви засвітіть і поставте свічку на підвіконня так, щоб її було видно знадвору. Цей вогник символізуватиме нашу скорботу і пам'ять про мільйони загублених життів співвітчизників.



 Зверніть увагу!

Студенти Української академії лідерства створили онлайн-ресторан, де можна знайти страви, якими харчувалися українці в голодні роки. У такий спосіб студенти вшановують пам'ять жертв Голодомору 1932 – 1933 років в Україні.


На офіційному сайті  Українського інституту національної пам'яті  розміщено інформаційні матеріали та книги-каталоги тематичних виставок, які можна знайти за посиланнями:


 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар