23 серпня 2024

Україна. Незалежність. Гідність. Свобода

Щороку 23-24 серпня Україна відзначає День Державного прапора та День Незалежності. Це знакова подія для всіх українців, адже наша країна хоч і молода, але з багатовіковою історією.

День Державного Прапора – це свято всіх поколінь українців, незмінний символ патріотизму. Це данина поваги символу держави, що пройшов довгий - часом героїчний, часом трагічний шлях. Під рідним прапором український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність і самостійність. Благородні синій і жовтий кольори неба і пшениці символізують велику працю наших людей від сходу до заходу України, й з півночі до півдня.


Продовжуючи тисячолітню традицію державотворення в Україні, 24 серпня 1991 року Верховна Рада Української Республіки урочисто проголосила незалежність України та створення самостійної української держави. З того часу весь український народ відзначає державне свято – День Незалежності України.

Долаючи надзвичайно багато викликів на своєму шляху, Україна відстояла свободу та європейський вибір революціями, а нині захищає суверенітет та територіальну цілісність від російського агресора. Ми віримо, перемога буде за нами. 


Тематичний перегляд літератури, представлений до уваги користувачів Виноградівської міської бібліотеки-філії №3, висвітлює історичні й культурні аспекти становлення України, особливості національної символіки, визначні події та постаті у боротьбі за незалежність нашої держави, нинішнє героїчне протистояння російській агресії, світову підтримку в боротьбі за цілісність нашої держави. Тож запрошуємо всіх до перегляду.




 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар