17 березня 2015

Карпатська Україна. Шлях до державності


В складних для України умовах, коли Закарпаття накрила хвиля солдатських смертей і поховань, відзначаємо 76 річницю створення Карпатської України.
З метою належного вшанування пам’яті героїв Карпатської України в міській бібліотеці-філії відбувся урок історії «Карпатська Україна . Шлях до державності».
Гості заходу голова районного Товариства «Просвіта» Урста Віктор Юрійович та директор історичного музею Тороцкезі Людмила  Василівна в своїх виступах сприяли розширенню знань учнів ЗОШ №4 (класний керівник Зінченко Марина Миколаївна) про славні  і трагічні події історії, вихованню патріотичних почуттів, гордості за свій народ, і, що особливо важливо сьогодні, усвідомленню того, що Україна – єдина і неподільна, і що незалежно від того, де ми живемо: на Заході чи Сході, Півдні чи Півночі нашої держави, -  усі ми – Українці.
Активним учасником розбудови незалежної держави у Карпатах був відомий український поет, наш земляк – Ю.В. Боршош-Кум’ятський. В період утвердження Карпатської  України був капеланом Карпатської Січі відомий закарпатський поет – Зореслав (Севастіан Сабол). Велику справу для національного усвідомлення народу зробив видатний закарпатський поет – Василь Гренджа-Донський.  Їхні вірші органічно доповнили захід.
Присутні також  мали змогу переглянути  тематичну виставку документів, фотоматеріалів та книжок, що висвітлюють події, пов'язані з проголошенням Карпатської  України.
Завершився захід екскурсією до історичного музею.
     





Немає коментарів:

Дописати коментар