14 листопада 2019

Нова книга


Вуді Аллен. Повний безлад: коротка проза / Вуді Аллен; переклад з англ.. Ірини Карівець. – Львів: В-во Старого Лева, 2019. – 176 с.
Збірка короткої прози «Повний безлад» вразить читача неповторністю авторської мови, нестримною фантазією, тонким — хоча подекуди й мізантропічним — аналізом людської психіки та психології. І, звісно! Чорний гумор — додається, інколи надмірними порціями.

Гейман, Н. Окенан у кінці вулиці / Ніл Гейман; пер з англ.. О. Петіка. – К.: Вид. група КМ-БУКС, 2019. – 256 с.
«Океан у кінці вулиці» — роман про дитинство та пам'ять. Історія про магію, силу розповідей і про те, як ми дивимося у вічі пітьмі, що знаходиться всередині нас. Також про страх, любов, смерть та сім'ю.


Гренн, Девід. Вбивці квіткової повні: таємниця індіанських убивств та народження ФБР  / Девід Гренн; пер з англ. Л.Євенок. – К.: Вид. група КМ-БУКС, 2018. – 344 с.
Округ Осейдж в штаті Оклахома, початок 1920-х років. Після того, як великі нафтові родовища були виявлені на території місцевого корінного народу, і вони розбагатіли, почала відбуватися серія вбивств. Головною мішенню виявилася сім'я Моллі Буркхарт. Один з її родичів був розстріляний. Інший був отруєний. І це тільки початок історії, члени племені вмирали один за одним, при найнесподіваніших обставинах.

Кінг, Стівен. Аутсайдер: роман / С. Кінг; пер. з англ.  А. Рогози. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2019. – 592 с.
Ти не знаєш, хто ти насправді... Тренер молодіжної бейсбольної команди, викладач англійської, чоловік та батько двох доньок. Усе це про Террі. Так, про таких кажуть «класний чувак», з таким усі хочуть дружити і такому не бояться позичити грошей. Так, Террі крутий. А ще — убивця. Це ж він вчинив ту моторошну наругу над нещасним одинадцятирічним хлопчиком? Так, він. Хто б міг подумати, Террі, хто б міг подумати… Поліція має усі докази. А Террі — залізобетонне алібі: на момент убивства він перебував у іншому місті. Та як людина може бути у двох місцях одночасно? Що відбувається в містечку? Тут живе дещо жахливе. Те, що, напевно, може набувати людської подоби. Чи те, що нарешті скинуло з себе маску людини та почало свої криваві жнива…

Кінг, Стівен. Воно: роман / С. Кінг; пер. з англ. О. Красюк, С. Крикун, А. Рогози. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2019. – 1344 с.
Воно — це пекельна істота, що наче випірнула з нічних кошмарів. Воно живиться людським страхом... Колись давно семеро підлітків змогли Його перемогти. Але майже тридцять років по тому Воно повертається, щоб помститися. І вже дорослі друзі мають вступити в нову битву зі Злом... Не читайте цю книгу в темряві або на самоті. Адже Воно може бути поруч.

Кінг, Стівен. Історія Лізі: роман / С. Кінг; пер. з англ.  В. Шовкун. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2019. – 624 с.
Покійний чоловік Лізі, Скот Лендон, був відомим письменником. Іноді здавалося, що він продав душу дияволу і саме за це отримав свій надзвичайний талант. Після смерті чоловіка жінці докучають літературознавці, які будь-що прагнуть заволодіти творчими доробками Скота. Та коли жінка береться за впорядкування його творів, то розуміє, що в житті Скота було дещо жахливе, моторошне. Щось таке, із чого він черпав натхнення, за яке потім заплатив своїм життям. Ким насправді був Скот? Лізі починає блукати в лабіринті секретів минулого. Ще трохи, і знайти вихід буде неможливо…

Кінг, Стівен. Кладовище домашніх тварин: роман / С. Кінг; пер. З англ… А. Пітика і К. Грицайчук. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2019. – 400 с.
Усе почалося з того, що улюбленця родини Луїса Кріда, кота Черча, збила вантажівка. Сусід запропонував йому поховати тварину на старому індіанському кладовищі. За легендами, воно має таємничу силу, яка здатна повертати до життя. І Луїс погодився… Уранці кіт прийшов додому живим. Майже живим…

Майєр, С. Аптекар: роман/ Стефані Майєр; пер. З англ.. Ю.Григоренко. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2018. – 528 с.
Вона працює на владу США, і про це майже нікому не відомо. Вона — одна з найкращих секретних агентів. Настільки секретних, що їй навіть не потрібне ім’я. Єдина людина, якій вона довіряла, — мертва. Незабаром помста має дійти й до неї…
Вона знає про всі загрози й розуміє: треба готуватися до найжорстокішого бою, де на кону — власне життя. Але несподівана зустріч порушить її плани…

Мартін Дж. Р. Р. Вогонь і кров. За триста років до «Гри престолів» (Історія Таргарієнів) / Джордж Р.Р. Мартін; пер. З англ.. Н. Тисовської; Художник Даг Вітлі. – К.: КМ-Букс, 2019. – 672 с.: іл..
Під пером славнозвісного автора «Пісні льоду й полум’я» оживає захоплива історія Таргарієнів.
За кілька століть до подій «Гри престолів» дім Таргарієнів, який з-поміж повелителів драконів єдиний пережив Руїну Валірії, обрав собі за резиденцію Драконстон.
Що насправді відбувалося під час Танку драконів? Чому відвідувати Валірію після Руїни стало смертельно небезпечно? Які найгірші злочини Мейгора Лютого? Як жилося у Вестеросі, коли в небі панували дракони?..

Несбьо, Ю. Макбет/ Ю. Несбьо; Пер. З англ.. В. Горбатька. – К. : Вид. група КМ-БУКС, 2018. – 600 с.
Захоплюючий новий трилер від відомого норвезького письменника Ю Несбьо, автора низки детективних романів, що стали бестселерами. Перед читачами розгортається історія кохання й ненависті, політичних амбіцій та пожадливості, яка дає їм можливість зазирнути в найпотаємніші закутки людської душі.

Ондатже, М. Англійський пацієнт: роман / Майкл Ондатже; пер. з англ. Є. Даскал. – 2-ге вид. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2016. – 304 с.
У напівзруйнованій віллі у Флоренції доля зведе чотирьох: колишнього крадія, а тепер героя війни Караваджо, сапера Кіпа, канадську сестру милосердя Хану і її безіменного, обгорілого до кісток останнього підопічного — англійського пацієнта.Після усіх побачених жахіть і смертей, після душевних мук і фізичних тортур, пережитих за цю війну, вони не втратили здатності кохати. Можливо, саме кохання і пам’ять про нього дають їм сили жити далі.

П'юзо, М. Сицілієць: роман / Маріо П'юзо; пер. з англ. О. Оксенич. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2018. – 400 с.
Легендарний Майкл Корлеоне під час свого вигнання на Сицилію отримує від батька завдання — вивезти до США Сальваторе «Турі» Ґільяно. Він відомий як італійський Робін Гуд, а його банда — це справжні месники. Безстрашні шибайголови, кримінальні генії, вони ховаються в горах, роблять вилазки та грабують багатіїв. Але не заради втіхи чи бажання наживи…


Немає коментарів:

Дописати коментар