21 листопада 2019

Нова книга


Вдовиченко, Галина. Пів'яблука. Інші пів'яблука: роман / Г. Вдовиченко. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2019. – 472 с.
«Пів'яблука. Інші пів'яблука» — історія жіночої дружби, що дозволить читачеві поглянути на звичні речі по-новому, оповідь про долі чотирьох подруг — таких різних, але однаково близьких. Одного разу вони знаходять незвичайний сувенір. Те, що спершу здавалося просто цікавою іграшкою, починає у дивовижний спосіб змінювати життя жінок, виконуючи найпотаємніші бажання кожної з них...

Кідрук, Макс. Заради майбутнього : оповідання / Макс Кідрук. - Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля». – 2019. – 304 с.
«Заради майбутнього» — це збірка різних історій. Ну, тобто реально різних. У збірці є все: горор, техно, містика, гостросоціальні та гумористичні оповідання. Не раз упродовж читання у вас паморочитиметься голова від зміни настрою та темпу оповіді. Але зрештою хороша збірка оповідань, на мою думку, якраз і має вражати своєю неоднаковістю, інакше це вже буде не збірка, а…
Неважливо.
Просто перегорніть першу сторінку і почніть.

Кідрук, Макс. Твердиня: роман / Макс Кідрук. - Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля». – 2019. – 560 с.
Вирушаючи в легку експедицію-подорож, п’ятеро друзів не здогадувалися, що зможуть знайти загублене місто інків. Сімдесятиметрова Твердиня майже повністю напхана золотом. Та чи буде в цієї історії щасливе закінчення? Адже часом життя набагато цінніше за золото...

Соловецький етап. Антологія/ упорядкув. та передмова Ю. П. Винниченка; худож.-оформлювач О. А. Гугалова. – Харків: Фоліо, 2018.- 490 с.
Горезвісна Соловецька каторга прийняла до себе майже всіх представників народів СРСР і навіть Європи й Америки.
«Соловецькі табори – країна мук і відчаю. Переважну більшість з тих, хто туди потрапляв, чекала загибель. У запліснявілих мурах монастиря, де колись ченці кадили фіміам покори Всевишньому, тепер фабрикували романтичну брехню про любов- ненависть і царство Боже на землі», – писав письменник І. Гришин-Грищук, який пережив сибірські табори. 

Українська модерна проза. Антологія/ упорядкув. та комент. Ю. П. Винниченка; худож.-оформлювач О. А. Гугалова. – Харків: Фоліо, 2018.- 507 с.
Антологія «Українська модерна проза» представляє майже невідомі твори переважно забутих письменників початку ХХ сторіччя.
Нові віяння, які прийшли з Заходу на початку ХХ сторіччя, надихнули наших митців на відхід від старої реалістичної школи. Українська модерна проза того часу сміливо заторкує раніше замовчувані теми, вдається до фантасмагорій, готики, притчі, символізму й імпресіонізму.

Кокотюха, Андрій. Червоний. Без лінії фронту: роман / А. Кокотюха; передм. В. Кіпіані. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля». – 2019. – 320 с.
Їм закидають масові вбивства вчителів. Бандерівцям місце у ГУЛАГу, де вони... можуть бути корисними. Замість скніти у таборах, ватажок повстанців Данило Червоний наводить там лад! І нехай він планує втечу, йому, героєві чи бандиту, єдиному до снаги приборкати ув'язнених злодіїв.
Як це було, розкажуть три свідки: міліціонер, чекіст і ворог народу. Не шукайте Червоного ані серед мертвих, ані серед живих, шукайте — серед овіяних легендою!

Лис, Володимир. Країна гіркої ніжності: роман / В. Лис. – 4-те вид. - Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля». – 2019. – 368 с.
Три жінки, три нелегкі долі, три шляхи до кохання...
У неї було дивне ім`я і дивовижна доля. Даза, дочка радянського чиновника, у 30-х роках пройде пекло дитбудинку, а після війни опиниться у вирі повстанської боротьби. Її донька Віталія, витончена естетка, покохає кримінального авторитета. Онуці Олесі в наш буремний час теж доведеться боротися за кохання...

Лис, Володимир. Соло для Соломії: роман / В. Лис; передм. Т. Прохаська. - Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля». – 2019. – 368 с.
Вона йде за покликом серця, помиляється сама й легко пробачає помилки іншим, сходить на самий верх величі людського духу та падає у безодню засудження оточуючих… Карколомні події ХХ століття — війна, примусова колективізація — події, що назавжди змінили не тільки людей, а й Україну. Та в межах історії країни це лише пункт статистичних даних, за яким немає нічого, крім чисел. А як щодо історії однієї людини, жінки, котра прагла звичайного земного щастя?

Москалець, Костянтин. Зірка на ім’я Марія. Вибрана проза/ К. Москалець. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2019. – 368 с.
Книжка Костянтина Москальця, до якої увійшли прозові твори та щоденник «Келія Чайної Троянди», — насамперед про самість та особливу справжність, яку так легко втратити в сучасному світі. Це інтелектуальне й дуже особисте письмо, яке спонукає по-іншому відчути світ — із запахом дощу впереміш із тліном на фотографіях; зі смаком яблук, налитих світлом і соком; зі світлою і чистою, наче радість, черешнею; з глибинним самоусвідомленням, навіть якщо для цього необхідною умовою (а радше потребою) є самотність.

Прохасько, Маркіян. Нестримна сила води: оповідання / Маркіян Прохасько. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2019. – 160 с.
 «Нестримна сила води» — це книжка про пошук ідеального міста. Серед безлічі можливих урбаністичних пейзажів, часів, вимірів, потенційних сюжетів та альтернативних світів тут розгортаються історії розквіту та занепаду, відчаю та надії, безпеки та переховування, виникнення запитань та віднайдення відповідей, тріумфу, поразки та рутинного переживання найбільшого щастя.

Шкляр, Василь. Залишенець. Чорний ворон : роман / В. Шкляр. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2019. – 432 с.
Їх називали бандитами, розбійниками, головорізами й навіть у прокльонах-анафемах забороняли згадувати їхні імена. Щоб убити у пам'яті упокореної маси ту ідею, за яку повстанці жертвували свої молоді життя. Авжеж, вони стріляли, вішали, палили, нищили — але кого? На їхньому бойовому чорному прапорі напис: «Воля України або смерть». Вони не вийшли з лісу навіть тоді, коли навкруги запанувала чужа влада і вже не було надії на визволення. Вони — залишенці — обрали собі смерть.

Шкляр, Василь. Треба спитати у бога: новели, есеї, спогади / В. Шкляр. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2019. – 320 с.
Ця збірка містить новели та оповідання Василя Шкляра, написані переважно у 1970-х роках. Цікаві колоритні характери, захопливі події та спостереження за людськими вчинками занурюють нас у самобутній світ раннього Шкляра. До книжки також увійшли неординарні, напрочуд відверті спогади автора про видатних письменників, з якими він був у дружніх взаєминах. Розлоге інтерв’ю зі Шклярем, яке взяв у нього В’ячеслав Кириленко, — це своєрідна автобіографічна повість автора «Чорного Ворона», яка проливає світло на його життя, творчість, у тому числі й на літературний доробок, представлений у цій книжці.

Шкляр, Василь. Самотній вовк: роман / В. Шкляр. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2019. – 224 с.
«Самотній вовк» — найдинамічніший роман Василя Шкляра, написаний на основі реальних подій. Українець, вояк Французького іноземного легіону, отримує надважливе завдання — вивезти з окупованої Чечні дочку генерала, на яку полюють російські спецслужби. Легіонер охоче вирушає в «гарячку точку» не лише завдяки фантастичній винагороді — до Чечні втекла його дівчина разом з тамтешнім командиром кримінального угруповання. Воїн-одинак розпочинає вкрай небезпечний двобій з московськими людоловами… Але чим насправді було це завдання і яка роль належала дочці генерала? Відповідь на це запитання приголомшить найпроникливішого читача.

Немає коментарів:

Дописати коментар