22 січня 2024

Урок єднання «Під синьо - жовтим прапором свободи, з’єднаємо великий наш народ»

22 січня Україна відзначає День Соборності. У цей день 105 років тому був проголошений Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Сьогодні ми, як ніколи, усвідомлюємо глибокий сенс та важливість цих подій , адже  День Соборності – не про дату, а про розуміння почуття єдності: «Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України – Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина, Угорська Русь) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка». 


Повномасштабна війна стала випробуванням єдності українців. Зараз у ЗСУ нас захищають військові з різних куточків України, що ще раз демонструє важливість єдності українців. І навіть попри те, що деякі території України зараз тимчасово окуповані, вони належать Україні.

До Дня Соборності України  в міській бібліотеці-філії №3 проведено урок єднання «Під синьо - жовтим прапором свободи, з’єднаємо великий наш народ» .


Під час заходу присутні дізнались про події історичного минулого - День злуки ЗУНР та УНР в одну державу та нинішню боротьбу проти російської агресії, як віхи єдиного процесу боротьби за незалежність України, переглянули документальний фільм «Акт Злуки: відтворення історичної правди»,ознайомилися з літературою,яка є у фондах бібліотеки. Про те, як відбувались події на Закарпатті  розповіла науковий працівник, директор історичного музею Тороцкезі Л.В. 

В ході зустрічі підлітки спілкувалася між собою, активно відповідали на питання  вікторини та перерахували всі  24 області України та Автономну Республіку Крим. На завершення заходу юнь  долучилася до флешмобу, під час якого  зачитували вислови відомих українців про Соборність.

Ідея соборності була і залишається базовою національною цінністю українців. Цьогоріч гаслом Дня соборності є «Наша єдність – наша зброя». Єднаймося!







Немає коментарів:

Дописати коментар