15 липня 2024

Цього року День Української Державності ми вперше святкуємо в нову дату - 15 липня

Свято Україна відзначатиме втретє.

День Української Державності було встановлено 2021 року згідно з указом президента України Володимира Зеленського (від 24 серпня 2021 року), а вперше відзначили у 2022-му.


Спочатку датою обрали 28 липня - у день пам'яті київського князя Володимира Великого та День Хрещення Русі-України, але у зв'язку з переходом Православної церкви України на новоюліанський календар, дата змістилася на 13 днів раніше. Тому тепер 15 липня- свято Української Державності. Державність є своєрідним фундаментом, корінням держави.


З нагоди відзначення Дня Української Державності у міській  бібліотеці-філії №3 Виноградівської  територіальної громади підготували низку заходів, які допоможуть дітям та дорослим змістовно відзначити свято.

Користувачі бібліотеки мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою «Українська державність-тисячолітня історія багатомільйонного народу». Виставка розкриває події, які лягли в історію творення та становлення української державності, історію християнства в Україні, висвітлює діяльність її видатних творців та про цікаві факти державотворення України!


Для читачів бібліотеки також  був проведений історичний екскурс:«Україна: тисячолітня історія державотворення» та бліц-опитування  «Що для вас означає українська державність?».

 У День української державності, у День хрещення Русі-України, як зазначив В. Зеленський, ми згадуємо шлях, який пройшла Україна, і всіма силами зосереджуємося на битві, яку Україна повинна виграти.





Немає коментарів:

Дописати коментар