16 вересня 2024

Дарунок від серця: коли автор подарував свою книгу бібліотеці

У цьому швидкому темпі життя, коли технологія штовхає нас до електронних книг та аудіокниг, магія справжньої книги, яку можна тримати в руках, не зникає. І коли автор вирішує подарувати свою книгу бібліотеці, це стає особливою подією, яка запам'ятовується надовго.

Нещодавно наша міська бібліотека - філія №3 отримала надзвичайний дарунок від автора книги «Гетиня над Тисою»,Івана Біланчука. Ця книга, яка може допомогти розширити знання про рідний край, тепер прикрашає полиці нашої бібліотеки, завдяки щедрості самого автора.
Іван Іванович  Біланчук – автор книжок «Теково. Село на берегах Тиси», «Виноградів - моє місто», «Онок і оночани». Відомий також своїми історичними розвідками: «Картини з історії міста Виноградова та району», «Нариси з історії Виноградівщини» з історико-географічними описами всіх 49 населених пунктів колишнього Виноградівського району.

Біланчук І. І. Гетиня над Тисою: історико-краєзнавчий нарис / Іван Біланчук – Ужгород: РІК-У, 2024. – 580 с.

Історико-краєзнавчий нарис “Гетиня над Тисою” – це своєрідна енциклопедія невеличкого села Гетиня, яке розташоване на лівому березі Тиси (253 будинки зі своїми 753 жителями).
Зібрані автором цікаві відомості   про  село  та його мешканців з багатьма фотографіями буде цікаве насамперед жителям та вихідцям із  Гетині , а також для істориків, студентів , учнів та любителів краєзнавчої літератури. Науково - популярне видання вийшло тиражем 350 примірників і складається з 19 розділів.
Іван Іванович відвідав нашу бібліотеку і  особисто  передав книгу з  автографом,  а також розповів про свою інспірацію для написання цієї книги та поділився цікавими історіями з процесу створення.

Ми вдячні Івану Біланчуку  за його щедрість та за те, що він поділився своєю творчістю з нашою спільнотою. Цей дарунок буде чудовиим внеском  у розвиток культури та освіти у нашому регіоні.
Ми з нетерпінням чекаємо на враження, які принесе ця книга нашим читачам.




Немає коментарів:

Дописати коментар