15 жовтня 2014

Навчаємось та втілюємо на місцях


   Після проходження тренінгу на базі ЗОУНБ ім.. Потушняка у Виноградівській районній центральній бібліотеці проведено тренінги для бібліотечних працівників району на актуальну тему:  «Бібліотеки як центри підтримки громад в умовах воєнної загрози: особливості та потреби організації надання послуг внутрішньо переміщеним особам (ВПО)».
   Під час тренінгів було розглянуто законодавство та статус ВПО, особливості психологічної підтримки та надання допомоги, що під силу бібліотекарям і відповідає їх можливостям як центрам життя громади. Під час мозкового штурму були розроблені інформаційні флаєри з послугами, які має можливість надавати бібліотека.
 Окремим блоком розглянуто питання, що необхідно вирішити у найближчі дні, а саме як заохотити та допомогти людям здійснити своє громадянське право – право вибору. З детальним розглядом кроків, необхідних для реєстрації, перевірки своїх даних та внесення до списків виборців, - бібліотекарі ознайомились з презентацією, зразками документів, сайтом державного реєстру виборців та інструкцією реєстрації у «особистому кабінеті виборців».




Немає коментарів:

Дописати коментар