28 жовтня 2014

Нова книга


Гаврош, О. Блукаючий народ [Текст]: роман-подорож у часі і просторі/ Олександр Гаврош. -  К.: Нора-Друк, 2012. – 312 с.: іл.

Автор пропонує здійснити разом з ним цікаву мандрівку на землі нинішньої Сербії, куди понад два з половиною століття тому було переселено кілька тисяч українців Закарпаття. Ми зустрінемося з найдавнішою українською діаспорою в Європі, представники якої за двісті п’ятдесят років не тільки не розчинилися поміж своїми значно могутнішими сусідами, але й зберегли рідну мову, віру і національну свідомість. В книжці багато історичних гравюр, картин і сучасних фотографій, що ілюструють не тільки історичний шлях, а й сьогоднішній день українців, які зберігають свою ідентичність, живучи за кількома кордонами від України.


Гаврош, О. Загадковий Духнович [Текст] / Олександр Гаврош. - Ужгород: Поліграфічний центр «Ліра», 2013. – 96 с.

Авторську серію "Post Scriptum" відомого закарпатського журналіста і письменника Олександра Гавроша відкриває його розповідь про Олександра Духновича – найпомітнішого закарпатця ХІХ століття. Для широкого читача. Серія "Post Scriptum" – це несподіваний погляд на цікаві і маловідомі сторінки нашої історії та культури.


Гаврош, О. Чорне вино любові [Текст] / Олександр Гаврош ; [мал. Тетяни Бартош]. - Ужгород : Ліра, 2013. - 16 с. : іл. 

На основі історичних свідчень, автор описав для дітей середнього шкільного віку історію  взаємовідносин головних героїв  Ілони Зріні та Ференца  Ракоці ІІ.

Буктрейлер на книгу можна переглянути тут.

Немає коментарів:

Дописати коментар