31 липня 2024

Мобільний зв'язок - користь чи шкода?!

30 липня в міській бібліотеці–філії №3 м. Виноградів для підлітків   провели превентивний діалог  «Чи шкідливі мобільні телефони для здоров'я ?».

Мета вищезгаданого заходу -  сформувати уявлення про користь і шкоду мобільних телефонів; інформувати про шкоду надмірного захоплення мобільними телефонами; розвивати уміння правильно користуватися даним приладом; виховувати почуття відповідальності за своє здоров’я.


Мобільні телефони роблять життя людини комфортним та інформаційно насиченим. Батьки завжди можуть зв'язатися зі своїми дітьми, щоб проконтролювати їхнє місцеперебування, бізнесмени швидко розв'язують невідкладні справи, незважаючи на віддаленість відстані їх перебування, одним натисканням кнопки можемо  отримати будь-яку інформацію з Інтернету за лічені секунди тощо.


Та ми часто забуваємо, що постійне сидіння "у смартфоні" здатне спровокувати серйозні захворювання. Чи дійсно мобільний телефон небезпечний для нашого здоров’я; які захворювання можуть стати постійними супутниками тих, хто захоплюється розмовами по мобільнику; як убезпечити себе від шкідливого впливу та  кому категорично не рекомендується використовувати мобільний зв’язок …

Відносно цих питань серед учасників заходу у залі розгорнулась жвава дискусія. В результаті обговорення присутні дійшли до висновку, що безумовно, смартфон – це результат прогресу, який, за правильного використання, принесе лише користь. Тому потрібно користуватися телефонами без фанатизму та надавати перевагу живому спілкуванню. Ефективно використовуйте можливості, які дають сучасні технології і тоді вам не доведеться боротися з такою проблемою, як ґаджетозалежність! Користуйтеся благами цивілізації на здоров’я, але пам’ятайте про можливі наслідки і дотримуйтесь елементарних правил!

         - Уникайте користуватися мобільним телефоном без необхідності.

         -  Скорочуйте тривалість розмов (одна розмова – до 3 хв), а краще спілкуйтеся з допомогою SMS.

         - Між розмовами робіть перерви не менш як на 15 хвилин. Стежте, щоб загальна кількість розмов за добу не перевищувала однієї години.

           -  Купуйте мобільні телефони з бездротовими гарнітурами і системами «вільні руки» («hands free»), щоб не підносити телефон до голови.

          - Не носіть телефон у кишенях і на шиї – тримайте в сумці подалі від тіла.

          -  Не підносите телефон до голови відразу ж після натискання кнопки виклику, тому що в цей момент електромагнітне випромінювання в кілька разів більше, ніж під час самої розмови.

        -  Не залишайте телефон поруч під час сну, відпочинку. Мінімум –  в 1,5-2 м від себе.

        -  Не грайте дуже часто в ігри на мобільному телефоні.

                 Почніть із себе!

Немає коментарів:

Дописати коментар